top of page
Пошук

"Гендерна нерівність породжує домашнє насильство"- Юлія Аврамчук

Сьогодні на платформі Zoom, організований UNDP Ukraine / ПРООН в Україні , відбувся круглий стіл з питань "Розширення економічних можливостей жінок як шлях до гендерної рівності та стійкості до кризи", в якому прийняли участь представники Громадської організації «ГРОМАДА ХАРКОВА» Людмила Нечипоренко та Юлія Аврамчук.

На круглому столі, вчергове, розкрили тематику рівного представництва жінок в Україні. Рівність та розширення можливостей жінок є п’ятою з сімнадцяти цілей сталого розвитку та невід’ємною частиною інклюзивного та сталого розвитку. Вона спрямована на розширення можливостей усіх жінок та дівчат шляхом сприяння рівним правам жінок та чоловіків на економічні ресурси, власність на майно та фінансові послуги.

Увага була прикута до презентації Андрія Горбаля від Українського центру суспільних даних щодо результатів дослідження " Жінки та чоловіки на керівних посадах в Україні: 2017-2020", проведеного за ініціативи Ліги ділових та професійних жінок України.

"Дійсно, зараз найбільший ресурс це час, і саме його так бракує жінкам, щоб бути більше економічно спрямованими. Наша щоденна робота за збільшення присутності жінок у всіх процесах життєдіяльності призводить до зрівняння заробітної плати жінок і чоловіків, хоча ї дуже повільно, за нашою оцінкою. За підтримки, в тому числі, ПРООН в Україні боротьба за права жінок триває, і ми за це дуже вдячні" – зауважила Членкиня правління КHС Людмила Нечипоренко

«Рівні права жінок та чоловіків на економічні ресурси, майно, керівні посади, власність, фінансові послуги - нібито це все так логічно та природно. На жаль, на теперішній час Україні потрібно десь 209 років, аби досягти повної гендерної рівності - Звучить дуже сумно, так? А найприкріше в цьому те, що гендерна нерівність породжує домашнє насильство, яке має не тільки фізичну форму, але й фінансову, наприклад. Враховуючи що я жінка та котра професійно займається цими питаннями, розумію глибину цих проблем в українському суспільстві. Я дякую організаторам за актуальну інформацію, та можливість прийняти участь у заході» - сказала Керуюча справами КHС з фандрейзингу та грантрайтингу Юлія Аврамчук.

Круглий стіл з питань "Розширення економічних можливостей жінок як шлях до гендерної рівності та стійкості до кризи



bottom of page