top of page
Пошук

Життя ОТГ "Старого Салтова" є частиною ГО " Громада Харкова»

Валерій Григорович Цикало, меценат, керівник підприємства. Депутат IV і V скликань

Київської районної ради міста Харкова. Громадський діяч: член ради Харківської

обласної громадської організації "ГРОМАДА Харкова", представник Верховного

отамана України та діаспори, гетьмана МГО "козацтва Запоріжжя" по Харківщині,

заступник голови Комітету з питань запобігання та протидії корупції та

контрабанді Громадської ради при Головному управлінні Державної фіскальної

служби України Харківської області.

Народився 24 січня 1962 року в Харкові. Випускник Харківської Державної Академії

Культура. Одружений. Доросла дочка.


Валерій Цикало: об'єднання громад-найбільше випробування для всіх нас, що живуть і працюють в Старому Салтові.

Він вміє чітко формулювати свої думки, розставляти правильні акценти. А головне-вміє

слухати людей, вникати в їх потреби і, допомагаючи їм домагатися очікуваного результату.


Інтерв'ю взяла Юлія Аврамчук


Сьогодні в гостях у "Харків на долонях" громадський діяч, меценат-людина, якій не

байдужа громада Старого Салтова.

- Валерію Григоровичу, як давно у ваших пріоритетах-захист інтересів простих громадян?

- Я завжди бачив, що можна змінити і поліпшити, як зробити життя людей комфортнішим і якісніше, але при цьому не тільки помічав недоліки і недоробки, але, вже маючи багато літній успішний досвід підприємницької діяльності, також мав бажання наполегливо і конструктивно працювати для рідного міста. І в 2002 році жителі висловили мені свою довіру -обравши депутатом.

- Довіра громадян завжди піднімає на сходинку вище. Вам воно допомогло рухатися далі?

- Самому судити непросто , але в 2006 році, впевнено без особливої передвиборної компанії, я був повторно обраний депутатом. І наступні чотири роки активно відстоював інтереси жителів свого округу в різних органах влади. Допомагав своїм виборцям вирішувати багато питань, в тому числі і особисті, в різних організаціях і підприємствах. Завжди вникаю в кожен поставлене мені питання, особисто контролюю його рішення. А в 2015 році я увійшов до складу Громадської ради при Головному управлінні Державної фіскальної служби України в Харківської області. Де був обраний заступником Голови Комітету з питань запобігання та протидія корупції та контрабанди, як представник громадської організації"ГРОМАДА Харкова".

- Люди, з якими ви працювали, відгукуються про Вас, як про небайдужій високо моральній і діяльній людині. Ви подобається допомагати і творити?

- Так, можна так сказати. Створене моїми руками мене дуже мотивує і підживлює. Все

роблю так, щоб не було соромно дивитися людям в очі. Я як кожна порядна людина

давно допомагаю своєму місту. Зараз моя робота і життя нерозривно пов'язана зі Старим Салтовому, і я зазвичай активно беру участь у житті громади. Депутат, це не просто хороший людина яка в змозі поставити за нас печатку на довідці в селищній раді. Я знаю шляхи вирішення проблем, якими вже сьогодні потрібно займатися впритул-вирішувати питання благоустрою: у багатоповерхових будинках робити капітальний ремонт покрівель, питання безпеки-освітлення сходових клітин, підвалів і звичайно на прибудинковій території.

Встановлювати сучасні залізні вхідні двері в під'їзди і підвали. Відновлювати старі і встановлювати нові дитячі майданчики біля кожного будинку, нехай це будуть малі форми, але кожен повинен з вікна бачити де знаходиться його дитина. Визначити і обладнати місця для парковки транспорту біля будинків. Привести в санітарний порядок прибудинкову територію – встановити сміттєві баки і вчасно вивозити. Постійне і поетапне відновлення дорожнього і тратуарного покриття, критих зупинок громадського транспорту і багато інше, що вимагає не посереднього контролю селищного депутата особисто.

Регулярно допомагати ветеранам і одиноким літнім людям, матерям одинакам і багатодітним сім'ям це наш обов'язок, про який багато керівників згадують тільки на свята. Також в умовах нашої території створювати комфортні умови, саме, для малого і

середнього бізнесу, що дасть можливість нових надходжень до бюджету, розвиток інфроструктури і звичайно робочі місця для місцевих жителів.

Підтримувати і розвивати навчальні, виховні установи, і місця дозвілля – Молодь головний РЕСУРС будь-якої поважаючої себе громади. Молодь покидає

громаду, що прирікає її на поступове вимирання. Кілька таких проектів і планів вже розпочали реалізовуватися, багато чого в стадії розробки, мова йде не тільки про матеріальну базу об'єктів але і комплексній програмі підтримки вчителів і вихователів. Дуже хочу, що б в селищну раду були обрані гідні люди, з командою, якою можна було

реалізувати плани по відновленню гідного лікувального закладу в Старому Салтові!

Говорити можна багато про це, а робити треба ще вчора !!!

- Який проект ви вважаєте найперспективнішим і важким. Що

нове і цікаве є на сьогоднішній день?

- Звичайно це "об'єднання громад", факт вже відбувся, І я був одним з учасників цього

процесу на рівні області. Це одне з найбільших випробувань для всіх нас живуть і

працюючих у Старому Салтові. Вибравши людей вміють управляти і творити в нових реаліях, це велика перспектива розвитку та створення комфортних умов для життя міста. Але і небезпека ще більшого зубожіння нових об'єднаних територій при старих підходах управління.Сьогодні Час людей, які не звикли роками сидіти в кріслах чиновників, які не залежать від місцевої влади своїм теплим місцем. Час тих у кого в активі професійні досягнення, життєвий досвід, справжня любов до своєї країни, людей. Час тих хто в нових умовах має сміливість, бажання ризикувати і перемагати.

Зараз дуже непросто починати щось нове, але я намагаюся, і дуже приємно, що люди,

жителі тих місць, де я працюю, мої починання підтримують. Як приклад, при моїй

активній підтримці, незважаючи на нові жорсткі вимоги, була збережена і атестована,

єдина в Старосалтівському та Печенізькому водосховищі, водолазно-рятувальна служба, яка зберегла і ще примножить робочі місця. Для виконання оперативно-рятувальних робіт я надав у постійне користування швидкісний рятувальний катер, автотранспортну техніку, водолазне обладнання та Інший інвентар. Що дозволило і далі виконувати свою основну функцію-забезпечення безпеки на воді.


- Як оцінена ваша праця в різних складах депутатських корпусів, де

Ви працювали?

- Насамперед, це подяка простих громадян. Я працюю в тісному контакті з людьми,

тільки так я можу реально відстежувати і контролювати все, що відбувається в моєму

виборчому окрузі, і теплі слова від вибирали мене людей дорогого коштують! Але мені,

звичайно, приємно, що не залишилася непоміченою моя депутатська діяльність і на високому у 2006 році я був нагороджений Почесною грамотою від Київської районної ради за значний внесок у розвиток району. Нагороджений Почесною грамотою Харківської обласної державної адміністрації. Подяка Харківського міського голови.


- Валерію Григоровичу, чи не було у вас бажання балотуватися на голову селища?

- Голова-це не просто крісло, а дуже велика відповідальність, якої я не боюся і

впевнений, що впораюся. Але перш за все це довіра людей-громади, яку потрібно заслужити щоденною працею. В рамках своєї діяльності в Старому Салтові я відчуваю цю підтримку і починаю з роботи в Раді. І готовий простягнути руку допомоги новому, всіма нами обраному голові. Для мене важливо зупинити зубожіння Старого Салтова-створити реальні комфортні та якісні умови для життя кожного в нашому селищі.

- Хочете, користуючись нагодою, звернутися до людей, для яких ви живете і працюєте?

- Так, хочу сказати: я сучасна людина і завжди відкрита для спілкування. Я вважаю, що суспільство може і повинно брати участь в обговоренні та прийнятті важливих питань, через своїх представників (депутатів), що стосуються життєдіяльності території. Я готовий працювати, частіше зустрічатися і спілкуватися. І впевнений, що разом ми зможемо згорнути гори. Треба обов'язково брати участь у виборах і самим вибирати собі владу. Говоривши: "Покидьків вибирають люди, які не ходять на вибори".

Бажаю всім нам успіхів, здоров'я, фінансового благополуччя в кожній українській семье

разом переможемо ! Удачі Вам!


bottom of page