top of page
Пошук

ЗУСТРІЧ З КЕРІВНИЦТВОМ ІСС UKRAINE ТА ПРЕЗИДЕНТОМ ФУНДАЦІЇ ЦСР ООН

У зустрічі з керівництвом ІСС Ukraine та президентом Фонду ЦСР ООН, послом Болонського Центру ЮНЕСКО Мауріціо Ароніка, який презентував проєкт «Європейський шовковий шлях», прийняла участь радниця президента ICC Ukraine з гуманітарних питань та співзасновниця Благодійного фонду "Джерело Відродження" - CFSR Людмила Нечипоренко та Членкиня Правління ГО ХОО " Громада Харкова " - координатора проектів по усуненню ризиків потрапляння в трудове рабство та реабілітації постраждалих від торгівлі людьми Софія Жук.


Цей проєкт було запущено з метою — стати культурною мережею та інфраструктурою, що зв’язує міста, регіони, об’єкти, музеї та університети з метою розширення знань про спільну європейську культурну спадщину, як матеріальну, так і нематеріальну, а також сприяти розвитку нових відносин у Європі та між Європою та Сходом шляхом обміну передовими практиками та культурної туристичної діяльності.


Проєкт об’єднує країни, які стали західним форпостом шовкового виробництва в Європі. А саме шовківництво стало рушійним локомотивом економіки на європейському континенті починаючи з 16 століття. Як відомо на кінець 20 століття Україна посідала шосте місце за виробництвом шовку в Європі.


У ході зустрічі були обговорені не тільки культурні та туристичні напрямки взаємодії, але і підтримка соціальних проєктів в україні. Мауріціо Ароніка вже не перший рік поспіль активно допомагає залучати кошти на соціальну підтримку.Результатом зустрічі стала домовленість по окремим проєктам, які були запропоновані учасниками ІСС Ukraine більш конкретно розглянути дорожню карту їх втілення.


А для закріплення стратегічних напрямків співробітництва підписати двосторонній Меморандум між УНК МТП та Фундацією Центру сталого розвитку при ООН.




bottom of page