top of page
Пошук

Команда ГО ХОО "Громада Харкова" та CFSR вдячна ВПО Сахновщини за теплу та сердечну зустріч

Завдяки наданої значної допомоги від Міжнародної організації з міграції (МОМ)в Україні/Агентство ООН з міграції та CFSR ГО ХОО "Громада Харкова", надають допомогу населенню, які постраждали внаслідок бойових дій, зокрема допомога, яка задовольнить нагальні потреби людей, які залишають свої будинки у пошуках безпечних та гідних умов проживання,


Мешканці регіонів, які дуже страждають від війни, вимушені покидати свої домівки та шукати прихистку, як у сусідніх селах та містечках, так і десь за кордоном.


Багато з них вимушені покидати свої вже зруйновані будинки, чи з зони бойових дій під активними обстрілами, не маючи при собі зовсім ні чого, навіть документів.


Цього разу команда CFSR та ГО ХОО "Громада Харкова" приїхали з Гуманітарною допомогою до пгт. Сахновщина Красноградського району Харківської області, де до початку масштабного вторгнення росії у Сахновщинській селищній територіальній громаді проживало трохи менше 20 тисяч людей. Наразі це число зросло більш ніж на чверть. Станом на 29 квітня в ТГ офіційно зареєструвалося 6 тисяч 803 вимушено переміщених осіб, у Громаду було чотири хвилі напливу вимушених переселенців.


З перших днів війни і до початку березня до Сахновщини їхали жителі Харкова, Дергачів, Куп’янська. З початку березня, це були люди з Ізюма і Барвінкового, потім мешканці Донецької області – Слов’янськ, Бахмут, Краматорськ та Часів Яр. А остання хвиля була з Лозової.


У Сахновщині сформувались Волонтерські рухи, які допомагають людям ,що приїхали за притулком у Громаду. Дуже приємно вразило команду Фонду, що їх зустріли з іменним пирігом та іншою випічкою і солодкими напоями. На передодні команда CFSR звернулася до місцевих волонтерів, для допомоги розповсюдження непродовольчих товарів першої необхідності та організації людей на місці, яким в край необхідна допомога від МОМ в цій Громаді.


"Я особисто вдячний місцевим волонтерам Сахновщини за допомогу в організації, за теплу зустріч та велику повагу до роботи нашої команди . Черговий наш виїзд став дуже теплим і сердечним відрядженням та був дуже несподіванним" - підкреслив Уповноважений представник БО «БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД «ДЖЕРЕЛО ВІДРОДЖЕННЯ» (CFSR), по місту Харкову, Віктор Жук (Голова ГО ХОО «Громада Харкова»)








bottom of page