top of page
Пошук

Людмила Нечипоренко -"Ми вдячні ООН за підтримку на сході України"

У 2002 році Генеральна Асамблея ООН оголосила 29 травня Міжнародним днем миротворців (International Day of United Nations Peacekeepers). Цей день покликаний віддати належне самопожертві і відданості миротворців, які несуть службу по всьому світу. Цей день знаменує собою те, що було зроблено ООН в різних країнах для полегшення страждань і примирення ворогуючих сторін.

Зараз операції ООН не обмежуються перевіркою дотримання режиму припинення вогню, а фактично вирішують завдання відбудови країн, які опинилися на межі краху, часто після конфліктів, що тривали десятиліттями.

Військовослужбовці у блакитних касках та їх цивільні колеги спільними зусиллями організовують вибори, беруть активну участь у реформуванні поліції і судової системи, займаються захистом прав людини, стверджують принципи рівності чоловіків і жінок, здійснюють розмінування і організовують добровільне роззброєння колишніх комбатантів і підтримують заходи із повернення біженців і переміщених осіб в їх рідні місця.

"Враховуючи ситуацію в якій вже кілька років перебувають Донецька та Луганська області України, ми вдячні за велику допомогу та особисту працю кожному хто її надає від ООН" - зауважила Членкиня Правління ХОО " Громада Харкова" Людмила Нечипоренко


bottom of page