top of page
Пошук

"Насильство над дітьми – це реальна загроза для розвитку суспільства" - Віктор Жук

Індикатори насильства – це фізичний, психо-емоційний та поведінковий прояв тих наслідків, що настали для дитини у результаті вчиненого щодо неї фізичного, психологічного, сексуального або економічного насильства.


Насильство над дітьми – це реальна загроза для розвитку суспільства. Адже жорстоке поводження з дітьми в подальшому формує з них соціально-дезадаптованих людей, не здатних створювати повноцінну сім'ю, бути гарними батьками, а також є поштовхом до відтворення жорстокості по відношенню до власних дітей. Також це один з наслідків на шляху потрапляння до злочинців з торгівлі людьми.


Суспільство не повинно виявляти нерішучості у боротьбі з насильством над дітьми.


Діти – це не власність батьків!


Діти – це повноправні члени суспільства!


Вони мають право на захист особистості.


Спеціалісти, які працюють з дітьми, повинні знати та вміти застосовувати інформацію про наслідки жорстокого поводження з дітьми та ознаки (індикатори) його вчинення для вчасного виявлення проблеми, попередження її розвитку, надання дитині допомоги з метою її реабілітації, а також для вжиття заходів з притягнення кривдників до відповідальності.


Фокус цього тренінгу був — нульова толерантність до сексуального насильства над дітьми. Мета тренінгу – визначити, що таке сексуальне насильство щодо дітей, його причини та наслідки, а також зрозуміти механізми запобігання, виявлення та реагування на сексуальне насильство.


"ХОО "Громада Харкова" вдячний Ресурсному Центру Недержавних Організацій за можливість проходження онлайн тренінгу - “Протидія сексуальному насильству над дітьми в Україні“, який проводився NGO Resource Center за підтримки World Childhood Foundation для представників недержавних організацій безкоштовно з отриманням Сертифікату по проходженню" - подякував організаторам Віктор Жук Голова Правління KHC



bottom of page