top of page
Пошук

"Не є вироком для людини її обмежені можливості"- Віктор Жук

5 травня в усьому світі відзначається заснований ООН Міжнародний день боротьби за права інвалідів.

Свою історію ця дата веде з 1992 року, коли 5 травня люди з обмеженими можливостями одночасно в 17 європейських країнах провели день боротьби за дотримання рівних прав інвалідів і проти дискримінації людей з фізичними, психічними або сенсорними обмеженнями. З того часу подібні заходи стали традиційними і також проводяться 5 травня. Наша країна не є винятком.

Ніхто не застрахований від того, що він сам або член його сім'ї в результаті різних хронічних захворювань, отриманих травм на виробництві або в побуті, нещасних випадків може стати інвалідом. Багато яких розладів функцій організму призводять до повної або часткової втрати дієздатності.

ГО "Громада Харкова", як і всі свідомі цієї проблеми, відзначають День боротьби за права інвалідів щоб максимально привернути увагу та підвищити значимість соціального захисту даної категорії громадян. Головна мета - визнання таких людей повноправними громадянами суспільства і додати зусиль до їх адаптації до сучасних умов життя і діяльності.

Люди з обмеженими можливостями є скрізь. Був період часу, коли про них замовчували. Це накладало негативний відбиток на долі мільйонів інвалідів. А їх за останніми даними налічується від 10% до 17 % від усього населення, що проживає на нашій планеті.

"Велика частина з них гостро потребують постійного догляду і уваги з боку сторонніх осіб в лікуванні дорогими медикаментами тощо. Найяскравіша риса, притаманна більшості людей цієї категорії - це необхідність бути потрібним і корисним не тільки своїй родині, а й країні в цілому. Не є вироком для людини її обмежені можливості" - зауважив заступник голови КНС з фандрейзингу Віктор Жук



bottom of page