top of page
Пошук

ООН в Україні з Днем Народження !

Друзі, колеги !


Команда KHC вітає всіх з Днем ООН, що ми визначаємо в Україні та у світі!

24 жовтня Україна в числі перших підписала Статут i увійшла в групу країн-засновниць ООН. Саме цю дату набрання чинності Статуту відзначають як День Організації Об'єднаних Націй.


Так в 1945 році на конференції у Сан-Франциско, на підставі Хартії Об'єднаних Націй, представники 51 країни ратифікували договір про створення ООН.


У 1971 році Генеральна Асамблея ООН прийняла резолюцію, в якій рекомендувала державам-членам відзначати цей день як державне свято.


Нині ця міжнародна організація об’єднує 193 держави, що прагнуть підтримання та зміцнення миру й міжнародної безпеки, розвитку співробітництва між державами.


Як одна з держав-засновниць ООН, Україна неухильно дотримується цілей та принципів Статуту Організації, робить суттєвий внесок у її діяльність у сферах підтримання міжнародного миру та безпеки, роззброєння, економічного та соціального розвитку, захисту прав людини, зміцнення міжнародного права тощо.


З набуттям незалежності для України почався новий етап членства в ООН, делегація України брала участь у роботі сесії ГА ООН, керуючись інтересами власної держави.


Діяльність України у Організації Об'єднаних Націй було визначено одним з пріоритетних напрямів зовнішньої політики нашої держави.








bottom of page