top of page
Пошук

"РИНОК ЗЕМЛІ ЦЕ НЕ ПРОДУКТ, А СКАРБ УКРАЇНЦІВ"- Віктор Жук

У прес-конференції «Здобутки і виклики земельної реформи», на базі Харківського прес-клубу взяв участь голова ГО ХОО "Громада Харкова" Віктор Жук, як Член Громадської ради при Головному управлінні Державної податкової служби у Харківській області .


Спікером виступила очільниця Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції /м.Харків Тетяна Філатова.


Також були присутні члени ГР Олександр Швець, Юлія Шавріна, Данило Кальченко, Олена Касьянова та Віктор Жук.


Як відомо, 1 липня 2021 року набув чинності Закон, що скасовує дію мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення, впроваджує земельну реформу в країні та започатковує довгоочікуване відкриття ринку земель.


Згідно з нормами Закону можливість придбання земельних ділянок запроваджується поетапно, із низкою обмежень: щодо набуття землі певними суб'єктами та залежно від загальної площі земельних ділянок.


Під час заходу Тетяна Філатова детально роз’яснила найбільш актуальні питання щодо можливості придбання земельних ділянок фізичними та юридичними особами; посвідчення договорів про відчуження земельних ділянок, підготовки до продажу паю; переважного права орендаря на купівлю земельної ділянки сільськогосподарського призначення тощо.


В ході заходу проаналізовано основні досягнення і виклики відкриття ринку землі на території України, надано юридичні поради громадянам, представникам бізнесу та громадськості.


Для громадян, бізнесу, громадськості та роботи Комітетів Громадської ради, що опікуються питаннями захисту законних прав та інтересів платників податків та напрацюваннями пропозицій по вдосконаленню Податкового законодавства, такі консультації вкрай важливі, про це сказав голова Комітету з питань комунікацій, внутрішніх та зовнішніх зв’язків ГР при ГУ ДПС у Харківській області Олександр Швець на робочій нараді по закінченні заходу.


"Ринок землі це не продукт, а скарб українців! На даному етапі все відповідальне суспільство повинно докладати зусиль та пильно слідкувати за цим процесом задля дотримання земельного законодавства враховуючи корупційні ризики, що мають тотальний характер в Україні" - наголосив Віктор Жук.




bottom of page