top of page
Пошук

Софія Жук -"Проблеми людей із гемофілією – це не лише їхні проблеми"

Зазвичай питаючи пересічного громадянина, чи знає він, що таке гемофілія, майже ніхто не дасть правильної відповіді. Так і є, гемофілія – рідкісне захворювання, але знати про нього має кожен.


17 квітня відзначають Всесвітній день боротьби з гемофілією. Гемофілія – це порушення процесу згортання крові, при якому в крові відсутній VIII чи IX фактор згортання крові, або їхня кількість знижена. У таких людей порушується процес зупинки кровотечі. Це є небезпечним для здоров'я та для життя.

«В нашій країні пацієнти і фахівці знають, що становище із лікуванням гемофілії залежить як від спільних дій лікарів, громадських організацій та органів державної влади так і міжнародної підтримки.» - наголосила Членкиня Правління Громадської організації "Громада Харкова" Софія Жук

Проблеми людей із гемофілією – це не лише їхні проблеми. Кожен із нас має бути обізнаний та розуміти, як живуть люди із гемофілією, із якими проблемами вони стикаються та як кожен з нас може допомогти їм жити без обмежень повним життям.


bottom of page