top of page
Пошук

«ТОРГІВЛЯ ЛЮДЬМИ – ЦЕ ЗЛОЧИН» - ТЕТЯНА ПОДЛЄСНА

Команда КНС висловлює вдячність за проведення онлайн-тренінгу «Профілактика та ідентифікація небезпечних ситуацій, пов'язаних з торгівлею людьми», який було організовано та проведено Національною соціальною сервісною службою та Громадською спілкою «А21 Україна», Голові правління ГС «А21 Україна» Юлії Юріївні Савченко, а також спікерам даного заходу. Мета тренінгу: підвищити навички психологічної, мотиваційної та інформаційної компетентності з протидії торгівлі людьми; допомогти більш ефективно проводити заходи з протидії торгівлі людьми серед населення.

Під час теоретичної частини тренінгу були висвітлені питання щодо форм експлуатації та їх складових; характеристики людей, що можуть бути у групі ризику потрапляння у ситуації торгівлі людьми; методи вербування та механізми контролю постраждалих; законодавчої бази, порядку взаємодії суб’єктів; ідентифікації випадків торгівлі людьми, підказки при спілкуванні з постраждалими.

Тому дуже важливо проводити систематичну роз'яснювальну роботу серед громадськості, вживати всіх необхідних заходів щодо профілактики даного явища. «Те,що ми зробимо сьогодні вплине не лише на сьогоднішній світ, а й на майбутнє, в якому житимуть наші діти та наступні покоління. Світ, де людей не продають. Світ, де кожна людина вільна» (Нік Кейн).

«Тема тренінгу ще раз наголошує, що торгівля людьми – це одна з найбільших форм сучасного рабства та порушення прав людини. Рабство в сьогоденні – це не міф, адже і в наш час існують сучасні форми рабства. Ця проблема може торкнутися кожного, незалежно від віку, статі, освіти чи соціального статусу» – підкреслила заступниця голови ХОО «Громада Харкова» з адміністративної діяльності та юридичних питань Тетяна Подлєсна.


Навчальний курс опанували та отримали відповідні Сертифікати від Національної соціальної сервісної служби та ГС " А 21 Україна ", Члени KHC : голова ГО ХОО " Громада Харкова" Віктор Жук, Членкиня Правління KHC - координаторка проєктів з запобігання проявів насильства над дітьми та молоддю Людмила Нечипоренко, Членкиня Правління KHC - координаторка проєктів по усуненню ризиків потрапляння в трудове рабство та реабілітації постраждалих від торгівлі людьми Софія Жук, Член Правління KHC - заступник голови з організаційної діяльності Григорій Солдатов, Заступниця голови з адміністративної діяльності та юридичних питань - юрист Тетяна Подлєсна, Керуюча справами з фандрейзингу та грантрайтингу Юлія Аврамчук, Кар'єрна радниця з фінансової незалежності та розкриття потенціалу осіб постраждалих від насильства Мар'яна Швайко, Кар'єрна радниця з питань фінансового розвитку та розкриття підприємницького потенціалу постраждалих від торгівлі людьми Юлія Шавріна та Радник з питань міграції та протидії торгівлі людьми Сергій Жук.



bottom of page