top of page
Пошук

Юлія Аврамчук -"Насильство породжує насильство-де мають місце жорстокі прояви поводження з дітьми"

Одним з показників соціальної зрілості суспільства є ставлення до дітей. А там, де мають місце прояви жорстокого поводження з дітьми, насильство породжує насильство, жорстокість формує суспільство, в якому не можуть існувати загальнолюдські цінності і розвинута економіка. В суспільстві, що зорієнтоване на високі загальнолюдські цінності, не можуть бути терпимі прояви жорстокого поводження з дітьми, зневажання їхніх інтересів, оскільки це має тяжкі соціальні наслідки: формуються соціально дезадаптовані, малоосвічені особистості, а головне – насильство знову породжує ту ж саму жорстокість, що призводить до подальшого посилення рівня сексуального та домашнього насильства.

Висловлюю подяку NGO Resource Center за підтримки World Childhood Foundation в рамках проекту "Розвиток можливостей щодо подолання сексуального насильства над дітьми в Україні" за можливість прийняти участь у тренінгу на тему "Протидія сексуальному насильству над дітьми в Україні" та отримати відповідний Сертифікат. Фокус цього тренінгу – нульова толерантність до сексуального насильства над дітьми. Мета тренінгу – визначити, що таке сексуальне насильство щодо дітей, його причини та наслідки, а також зрозуміти механізми запобігання, виявлення та реагування на сексуальне насильство.

"Згідно із дослідженнями Ради Європи кожна п’ята дитина в Україні стала жертвою різних форм сексуального насильства (від розбещення до зґвалтування). “Україна має ґрунтовне законодавство щодо протидії гендерно-зумовленому, зокрема домашньому насильству. Водночас воно має певні обмеження, тому наша Організація «ГРОМАДА ХАРКОВА» має на меті не тільки привернути увагу до проблеми та підкреслити необхідность та важливость її вирішення, але крім того посилити реагування та забезпечити захист прав дітей та сприяти підвищенню обізнаності фахівців та розумінню проблеми”, - додала Юлія Аврамчук, керуюча справами КНС з фандрейзингу та грантрайтингу.


bottom of page