top of page
Пошук

Інтерв'ю у телефонному режимі з головою ГО "Громада Харкова".

Інтерв'ю у телефонному режимі з головою ГО "Громада Харкова". Де він особистим прикладом хоче залучити молодь на захист кордону.


В останні місяці з кордону України постійно приходять тривожні звістки про можливе вторгнення військ РФ на материкову частину України. 7 квітня лави Прикордонних військ України поповнилися головою ГО "Громада Харкова". Нам вдалося зв'язатися по телефону з Андрієм Ткачовим.

- Андрію, Скажіть, як Ви потрапили в армію, чи служили ви раніше?

А. Т.: Ні, я закінчував військову кафедру в Харківському університеті Повітряних сил імені Івана Кожедуба. Зараз служить добровольцем.

- Що вас спонукало на цей крок?

А. Т. : я здоровий 29-річний чоловік, майстер спорту, у мене 4-річний син, батьки, кому як не мені в складний для країни час встати на їх захист і захист сім'ї?

- Чому саме прикордонні війська?

А. Т.: спочатку мене хотіли закликати по-перше війська і відправити в Луганськ, але там сталася якась накладка, і в останній момент все скасувалося, на наступний день призвали в прикордонну службу і відправили в прикордонне відділення в Козачій Лопані. Прикордонники охороняють державний кордон, зараз це найбільш гостре питання, сюди я і хотів потрапити.

- Після військової кафедри ви служите не офіцером?

А. Т.: ні, хтось десь втратив мої документи або зовсім не відправив їх до Міністерства оборони на присвоєння звання, тому мобілізувався я солдатом.

- Як проходить служба?

А. Т.: йде хороша підготовка і теоретична і практична. Сидимо на лекціях, займаємося на полігоні, ходимо в бойові наряди, охороняємо державний кордон.

- Які умови служби?

А. Т.: харчування відмінне, 3-разове, форма нова, живемо в наметах. Товариші по службі з різних міст і різного віку, але всі дуже дружні. Бойова обстановка зближує. Погода зараз трохи прохолодна, в іншому все добре.


- Який настрій у солдатів?

А. Т.: настрій бойовий, ми готові захищати сім'ю.


- Скільки будете служити?

А. Т.: мобілізація триває з 17 березня протягом 45 днів, сам термін служби буде визначатися указами президента, зараз нічого невідомо.

Юлія Аврамчук.


bottom of page